Barul este o unitate de alimentaţie publică cu program de zi
sau de noapte, în care se serveşte un sortiment diversificat de băuturi
alcoolice şi nealcoolice şi o gamă restrânsă de produse culinare. Cadrul
ambiental este completat cu program artistic, audiţii muzicale, video, TV
1. Barul de noapte o unitate cu
caracter distractiv, cu un orar de noapte care prezintă un program variat de
divertisment, de music-hall şi dans pentru consumatori şi oferă o gamă variată
de băuturi alcoolice fine, amestecuri de băuturi de bar, băuturi nealcoolice,
specialităţi de cofetărie şi îngheţată asortate, roast-beef, fripturi reci
etc., fructe şi salate de fructe (proaspete şi din compoturi), cafea,
jardiniere şi delicatese. De obicei este realizat în amfiteatru, pentru ca de la
toate mesele să se poată viziona programul artistic muzical. Este dotat cu
instalaţii de amplificare a sunetului, orgă de lumini, de proiecţie a unor
filme.
2. Barul de zi este o unitate care funcţionează, de regulă, în cadrul hotelurilor şi restaurantelor sau ca unitate independentă. Oferă consumatorilor o gamă variată de băuturi alcoolice şi nealcoolice, simple su în amestec, şi gustări în sortiment restrâns, tartine, foietaje, specialităţi de cofetărie şi îngheţată, produse din tutun (ţigări) şi posibilităţi de distracţie (muzică discretă, televizor, jocurii mecanice etc). În slonul de servire se află tejgheaua-bar cu scaune înalte, un număr restrâns de mese cu dimensiuni mici, cu scaunele respective.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu